Persoonlijke service
Breed assortiment
Bezorging & opzetservice

Wanneer is een feesttent een feesttent?

Waarschijnlijk las je net de bovenstaande titel en dacht je “nee, meen je dit nu echt?” Ja, wij vragen het ons wel eens af, wanneer is een feesttent nu eigenlijk echt feesttent?! Voor de één moet de tent veranderen in een disco en voor de ander is het een simpele combinatie: tent en bier. Omdat we het voor ons zelf op een rijtje wilden krijgen hebben we gewoon een aantal combinaties op een rijtje gezet. En we dachten dat jij die misschien ook wel kon waarderen! 

Tent

En stiekem zijn wij het wel met de mensen eens die van de simpele combinatie houden, voor de helft tenminste. Het begint tenslotte allemaal met de… precies de tent. Nee, niet het bier. Uiteraard helpt bier ook om het feestelijk te maken, maar de tent op zich wordt er niet feestelijker van. Waarvan dan wel?

Mensen

Wij dachten meer aan meubels, accessoires en niet te vergeten: mensen. Mensen geven uiteindelijk echt sfeer aan een feesttent. Als je een tent binnenkomt met flikkerende lichtjes, een podium, een dansvloer en goeie muziek op maar er zijn geen mensen? Dan is het waarschijnlijk eerder een setting voor een horrorfilm dan wat men verstaat onder een feesttent.

Muziek en dansende mensen

Dan komen we aan bij het derde punt, en we hebben hem eigenlijk net al genoemd. Als er geen muziek is maar wel mensen, dan zou de tent ook een verlengde kunnen zijn van een willekeurige kroeg om de hoek of een doodgewoon verjaardagsfeestje. Je kent het wel, de mannen kunnen tegen de kou en willen vooral vaak roken, bier drinken en slap lullen en gaan dus maar onder de partytent buiten staan. Maar dat verstaan wij ook niet onder een feesttent. Dus wij denken dat muziek en dansende mensen toch wel een vereisten zijn voor een tent om door te mogen gaan als “feesttent”. Waarom niet alleen muziek? Omdat muziek ook vaak aanstaat bij een willekeurige kroeg maar dat maakt nog steeds geen feestje.

Sfeer

We waren al tot de conclusie gekomen dat sfeer vooral gecreëerd wordt door mensen. Oke, maar de praktijk leert ook dat de mensen meestal een handje geholpen moet worden. Zij het door het eerder genoemde muziek, zij het door eerder genoemde bier (of alcohol) of simpelweg door de sfeer van de tent zelf. De aankleding. Denk hierbij aan dat podium, de dansvloer en de verlichting. Mensen kunnen niet dansen als er geen ruimte is. Een feesttent heeft dus ruimte nodig, en bovenal een dansvloer met verlichting zodat je even los kan gaan in het licht van de laser.

Drank (Ja, echt?!)

Betekend dit dan dat er zonder alcohol geen feestje ontstaat? Nonsens, kinderen van veertien hebben van ook gezellige feestjes. Daarbij moet dan wel weer gezegd worden dat het schorem dan vaak stiekem alcohol nuttigt. Alcohol dus, helaas maar waar. Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn geen voorstander van coma zuipen. Geniet, maar drink met mate. En zorg vooral voor dat feestje in die tent! Wanneer de drank in de man is, gaat het tenslotte allemaal net iets makkelijker. Dus de voetjes van de vloer!

En voor de gene die celibaat door het leven gaan houden ook gewoon van een koud (fris)drankje. Dus zorg er ook voor dat als de drankjes ergens in koud kunnen staan, dat niet alleen de alcoholische drankjes koud staan. Een feesttent is tenslotte voor iedereen. Daar geloven wij dan ook wel weer in. Een feesttent is niet alleen voor boeren die alleen maar bier drinken. Ook de mensen uit het Gooi houden van een drankje. Sterker nog, die hockeyers drinken ons Eindhovenaren er gewoon uit. Oh nee, grapje. Dat kan niet, wij zijn Brabanders.

Dé feesttent

Ja, wat komt er dus kijken bij de feesttent? Wij denken een combinatie van de vijf hier bovenstaande elementen: een tent, mensen, muziek en vooral dansende mensen, sfeer(volle omgeving) en wat drankjes voor de dorstige onder ons. Kom je op een feestje en mis je één van deze dingen? Dan weet je tenminste zeker dat je niet in een feesttent staat. Dan moet je of maken dat je wegkomt of snel naar de eigenaar gaan en zeggen dat hij ons moet bellen. Dan maken we er gezamenlijk een feesttent van! Heb je nog meer suggesties voor de feesttent? Laten het ons weten, misschien regelen we dan een serieus doelgroep onderzoek ;-).

Contactgegevens

T. 040-2093100
E. info@partytentverhuur-eindhoven.nl
Raedeckerstraat 3
5623 EX, Eindhoven
KvK: 85179574
BTW: NL863537066B01