Persoonlijke service
Breed assortiment
Bezorging & opzetservice

Sweet 16 organiseren? 6 tips voor een onvergetelijk feestje!

In Amerika is het een jarenlange traditie: het organiseren van een Sweet 16. Met dank aan tv-zender MTV zijn we duizenden voorbeelden aan tienerfeestjes rijker. Doorgaans verwende tienermeisjes met een te rijke papa en mama. Maar hoe geef je in Nederland een onvergetelijk feestje zonder auto’s te geven? Wij lopen in 6 tips de clichés na en geven je alternatieven.

Sweet 16

Waar komt het nu eigenlijk vandaan, dat hele Sweet 16? De leeftijd 16 heeft vanuit verschillende ooghoeken een bijzondere betekenis. Ten eerste kun je in Noord-Amerika auto rijden vanaf je 16e. Sterker nog, in Nederland mag je ook al in een simulator oefenen op je 16e. Op zichzelf een reden voor een goed feestje natuurlijk. Nu kon je vroeger ook beginnen met het drinken van alcohol in Nederland maar inmiddels is deze leeftijd flink opgeschroefd. In Amerika was dit overigens nooit een reden voor een feestje, hier staat de grens al jaren op 21 jaar.

Daarnaast wordt er in veel christelijke traditionele kringen de 16 jarige leeftijd beschouwt als het moment waarop je geestelijk volwassen wordt en belijdenis mag afleggen. Laat het merendeel in Amerika nu christelijk zijn. En om niet te vergeten, MTV heeft dit concept heerlijk uitgemolken door de meest verwende meisjes op de beeldbuis te laten verschijnen waardoor nu heel de wereld het concept ‘Sweet 16’ kent. Dat is dus antwoord op de vraag waar het vandaan komt.

Dus, nu we weten waar het vandaan komt, hoe organiseer je zoiets? Wat zijn de spelregels? Wat zien de dames graag? Wij nemen het met je door in 6 tips.

1# De uitnodiging

Een feestje organiseer je niet alleen. Dit doe je natuurlijk samen met je beste vriendinnen. Bij een Sweet 16 is het vooral belangrijk dat het lijkt alsof dit hét feest van het jaar is. En dat is nogal een opgave, want al je klasgenootjes worden ook 16. Maar iedereen moet weten dat ze jouw feestje beslist niet mogen missen. Daar hoort dus een goede uitnodiging bij die uiterst schaars is, en toch niet, want anders komt er niemand op je feestje. Hoe ga je dat fixen? Organiseer een flashmob op school of organiseer een neppe auditie waarbij iedereen zich moet bewijzen om naar je feestje te komen, terwijl jij natuurlijk allang weet wie er mag komen en wie niet. Ben je niet van de poespas? Dan kan pamfletten uitdelen aan je beste vrienden ook al voldoende zijn. Wel speciaal ontworpen door een designer en uitgeprint bij Virtual Printer natuurlijk, je wordt tenslotte maar 1x 16. 

Sweet 16 uitnodiging

2# Stijl

Je feestje staat of valt met de stijl van het feestje. Wordt het een gala in een prachtig restaurant, een beachparty in de zomer aan het strand of een BBQ feestje in de herfst onder de warmte van een Partytent? Zorg dus dat het thema, de locatie en de aankleding naadloos op elkaar aansluit.

 Kikkertje, strik, kleding

3# Hapjes

Het laatste wat je wil is dat je gasten verhongeren natuurlijk. Dus zorg ervoor dat je gasten goed te eten hebben. Dit kan heel goed door het serveren van snacks of een mega grote verjaardagstaart. Of je zet een BBQ klaar met de nodige hapjes. Dan creëer je een lopend buffet.

barbecue-bbq 

4# Alcoholische versnapering

In Amerika zijn ze nogal fan van het Indiase drankje ‘Punch’. Een samenstelling van water, thee, alcohol, citroen en suiker. Tegenwoordig worden er meer fruitvarianten van gemaakt zonder alcohol. Maar goed, alcohol drinken op je 16e is natuurlijk wel heel spannend, dus je kan ook gewoon net doen alsof het erin zit, daar merken ze niks van want in het origineel zit ook zo weinig dat je het niet proeft. Of je schaft het ouderwetste Shandy aan. Daar worden ze ook niet dronken van maar het is wel heel spannend natuurlijk.

 punch, sweet 16

5# Justin Bieber

Tja, iedereen wil natuurlijk Justin Bieber op zijn feestje. Een hippe jongen die er goed uit ziet en die ook nog eens een aardig toontje kan zingen en die muziek maakt waarop je lekker kan feesten. Nadeel is alleen wel dat de beste jongen iets teveel vraagt voor een optreden. Nu kun je wel een goedkopere DJ huren, maar het kan ook al voldoende zijn om een leuke geluidsinstallatie te huren.

 Dj, sweet 16

6# Een auto

En vaders, als je het echt goed wil doen, dan geef je je dochter een auto. Of een eerste rijlesje in een simulator. Dat hoort er tenslotte toch bij. En als je dan een auto koopt, wel een roze, zoals in de foto hieronder.

Auto-sweet-16

Contactgegevens

T. 040-2093100
E. info@partytentverhuur-eindhoven.nl
Raedeckerstraat 3
5623 EX, Eindhoven
KvK: 85179574
BTW: NL863537066B01