Persoonlijke service
Breed assortiment
Bezorging & opzetservice

Hoe zet je een partytent op? Wij geven 5 snelle stappen!

Feestjes organiseren is leuk. Maar als je een hele dag aan voorbereiding kwijt bent, dan wordt het spontaan wat minder leuk. Nu hebben veel mensen die bij ons partytenten huren, niet genoeg ruimte in hun huis om alle gasten kwijt te kunnen. Prima, dan huur je een partytent. Maar je wilt niet dat het opbouwen van die partytent te zwaar drukt op je planning, daarom geven wij je 5 slimme stappen die jou helpen bij het opbouwen van je partytent.


Partytenten zijn er tenslotte in veel verschillende soorten en maten. Dit maakt het soms heel lastig om te ontdekken wat de snelste weg is om een partytent op te bouwen. Maar nu weten wij wel een aantal stappen die je kan volgen om gegarandeerd tijd te besparen.

1. Bekijk de omgeving

Voordat je een partytent gaat opzetten of gaat huren moet je eerst kijken naar de omgeving. Hoeveel ruimte heb je? Zorg dat je de afmetingen van de ruimte weet, dan kom je later niet voor verassingen te staan. Wat voor ondergrond? Hoe ga je de partytent opzetten? Heb je genoeg ruimte om hem op te zetten? Staan er nog spullen in de weg? Zorg er altijd voor dat de ruimte waar je een partytent gaat opzetten leeg is. Dan struikel je niet tijdens het opzetten over de tuinbanken. Daarnaast is het simpelweg ook makkelijker om een partytent op te zetten wanneer je de ruimte hebt. Hier komen we later nog op terug.

grass-field-879154_1920

2. Lees de handleiding

Dit is de meest onderschatte stap. Mensen denken dat ze de handleiding niet begrijpen of dat de handleiding tekort schiet. Er is altijd iets. Maar door even wat tijd te nemen om die handleiding te bestuderen, bespaar je een hele hoop tijd op de lange termijn. Dit klinkt misschien een beetje cliché, maar wel waar.

book-933280_1920

3. Check de spullen

Het komt wel eens voor dat de verhuurder vergeet spullen mee te bezorgen. Een foutje is tenslotte menselijk. Dit is dan ook nog een reden om de handleiding door te nemen terwijl je tegelijkertijd gelijk de inhoud van de spullen checkt. Het is lullig als je de helft van het geraamte al hebt opgebouwd maar je toch verkeerde spullen blijkt te hebben.

4. Tenten bouwen

Dan de essentie: ga die tent opbouwen. Daarvoor hebben wij eerst 2 tips: 1. Doe het niet alleen, regel eerst meer mensen. 2. Begin altijd met de geraamte van het dak. Als je deze twee tips aanhoudt voorkom je in ieder geval de meest gemaakte fouten die tijd kosten. En ga ook vooral stapsgewijs aan de slag. Leg bijvoorbeeld bij stap 3 ook gelijk de spullen op de juiste plek klaar. Dan kan je bij stap 4 alles in elkaar schuiven en dan ben je klaar. Dan is het net zo makkelijk als lego bouwen.

Partytent 4x12 meter

5. Bevestig de tent

Naast het niet lezen van de handleiding is het niet vast zetten ook een veelvuldig vergeten stap bij het opzetten van een partytent. Mensen achten het niet nodig. “Ach, die wind die zal wel meevallen.” Maar het kan toch knap vervelend worden wanneer je jouw maaltijd moetstaken omdat je het idee krijgt dat je tent de lucht in wil. Daarnaast staat je tent steviger en oogt hij strakker. Het maakt een tent dus af.

19393926382_d03442e0b7_k

Contactgegevens

T. 040-2093100
E. info@partytentverhuur-eindhoven.nl
Raedeckerstraat 3
5623 EX, Eindhoven
KvK: 85179574
BTW: NL863537066B01