Persoonlijke service
Breed assortiment
Bezorging & opzetservice

4 tips voor het inrichten van je partytent

Wanneer je een feestje gaat inrichten dan wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft en dat de omgeving hieraan bijdraagt. Nu worden partytenten vaak gebruikt om feestjes uit te breiden. Maar een witte tent draagt nu niet echt bij aan de feestvreugde behalve dan in praktisch opzicht. Nu hebben wij wel een idee hoe je een tent zo kan inrichten dat jouw partytent wél geschikt wordt voor jouw feestje.

#1. Wat voor een feestje?

Je zal eerst moeten bepalen wat voor feestje je willen gaan geven. Een etentje, casual feestje, dansfeest of juist bescheiden met elkaar theeleuten? Elke thema of stijl vereisen weer een andere inrichting van je partytenten. Heb je een dansvloer nodig of gewoon veel zitruimte? Wees ook niet bang om helemaal voor één thema te gaan. Als je dingen gaat combineren houd je of te weinig ruimte over of wordt het rommelig en valt je idee in duigen.

Feestje

#2. Meubels

Meubels zijn belangrijk bij het inrichten van je partytent. Meubels kunnen namelijk al de praktische inrichting zijn voor je partytent. Het gebruik van meubels creëert bijvoorbeeld de looppaden of juist de ruimtes waar gezeten kan worden. Bij een dansfeestje ga je bijvoorbeeld niet veel stoelen gebruiken. Tenzij je een stoelendans doet. De kans is groter dat je gaat voor een grote leegte ruimte met daaromheen statafels. Denk dus na over het gebruik voor meubels. Ga je voor rechte tafels met een gestructureerde indeling of ga je juist voor een speelse indeling met ronde tafels?

meubels tent

#3. Verlichting

Verlichting kan je ruimte een heel ander thema of sfeer meegeven. Ben je op zoek naar gezelligheid? Zorg dan voor lampen met een warme kleur, oranje of rood. Wil je juist een speelse sfeer? Dan gebruik je meerdere kleuren. Heb je een trouwdag waarbij één kleur steeds naar voren komt? Laat die kleur dan in de verlichting terugkomen. Dit is eenvoudig te doen met een gekleurde lichtslang of met ledlampen die je in kleur kan verstellen. Een lichtslang waar bolletjes aan zitten zijn extra leuk omdat je dan met de kleuren kan spellen door bepaalde bollen te verwijderen en te vervangen door een kleur naar keuze. Dan heb je niet gelijk het idee alsof je het circus binnenstapt.

Verlichting

#.4 Accessoires

Als je het soort feestje hebt bepaald en het meubilair hebt geplaatst is het vaak de accessoires die een bepaalde sfeer kan maken of breken. Denk hiervoor aan het gebruik van een muziekinstallatie, kussens én kleden of planten. Je kan een bepaald thema creatief benaderen door hem met accessoires te benadrukken. Wil je een gezellig huishouden creëren? Gebruik lampen en magazines zoals de foto hieronder. Wil je juist een feesttent creëren? Gebruik een draaitafel met geluidsinstallatie of creëer een dansvloer door een verhoging of kleed neer te leggen. Laat je fantasie je begeleiden.

tent accessoires

Contactgegevens

T. 040-2093100
E. info@partytentverhuur-eindhoven.nl
Raedeckerstraat 3
5623 EX, Eindhoven
KvK: 85179574
BTW: NL863537066B01